Oefeningen voor zwangere vrouwen

Er zijn verschillende soorten oefeningen voor zwangere vrouwen. Het belangrijkste om te onthouden is om een activiteit te vinden die je leuk vindt om te doen. U moet ook uw zorgverlener raadplegen voordat u een lichamelijke activiteit begint. Het is ook het beste om te beginnen met een low-impact-activiteit en je een weg omhoog te werken. Lopen is bijvoorbeeld een geweldige oefening voor zwangere vrouwen omdat het de spieren en gewrichten niet spannen.

Andere oefeningen voor zwangere vrouwen zijn onder andere bekken kantelen. Deze versterken de spieren in de onderbuik en kunnen helpen met rugpijn. Je moet in een All-Fours-positie beginnen, je rug om de rug omgaan en deze oefening dan 10 keer doen. Kegel -oefeningen kunnen ook helpen bij het versterken van uw bekkenbodemspieren. Sterke bekkenbodemspieren helpen tijdens de bevalling en verminderen het risico op urinelekkage. U moet uw trainingsprogramma aanpassen om uw persoonlijke doelen te bereiken, inclusief een gezonde balans tussen aerobe oefeningen en krachtenopbouwende oefeningen.

Als u van plan bent om tijdens de zwangerschap te sporten, moet u uw zorgverlener raadplegen. Oefeningen voor zwangere vrouwen zijn veilig zolang u binnen veilige grenzen blijft. Het is echter belangrijk om uw zorgverlener te raadplegen als u een reeds bestaande medische aandoening hebt of nieuwe oefeningen wilt proberen.